top of page

Palvelut

applemedi_palvelut.jpg

Laboratorio

 

Otamme vastaan kaikkia laboratorionäytteitä. Hintatasomme on kilpailukykyinen. Olemme erikoistuneet spermannäytteiden tutkimiseen. Laboratorioon voit tulla myös ilman lähetettä. Voit myös varata itsellesi näytteenottoajan laboratoriostamme

p. 050 505 9054.

applemedi_palvelut.jpg

Gynekologiset ultraäänitutkimukset

Tutkimuksella selvitetään kohdun, munasarjojen ja munanjohtimien tilaa. Tutkimus on hyödyllinen erilaisissa kipu- ja vuoto-ongelmissa. Raskausaikana tehdään ultraäänitutkimuksia selvitettäessä sikiön vointia. Yksityiskohtaista tietoa raskausajan tutkimuksista löytyy tietosivuiltamme.

applemedi_palvelut.jpg

Lapsettomuuden tutkimukset ja hoidot

Suosittelemme tutkimusten aloittamista lapsettomuuden syiden selvittämiseksi kun vuosi on kulunut eikä raskaus ole alkanut. On suositeltavaa, että molemmat puolisot hakeutuvat yhdessä tutkimuksiin, onhan kyseessä parin yhteinen ongelma.

Lapsettomuustutkimuksiin kuuluu usein hormonimäärityksiä ja ultraäänitutkimuksia. Miehen sperma tutkitaan heti alkuvaiheessa laboratoriossamme. Toimimme koeputki-ja mikrohedelmöityshoidoissa yhteistyössä Helsingissä ja Lappeenrannassa toimivan Felicitas -klinikan kanssa. 

applemedi_palvelut.jpg

Raskauden seuranta

Raskauden seuranta ja mahdolliset tutkimukset synnytyksiin erikoistuneen lääkärin luona antavat turvallisuutta odotusaikaan. Teemme erilaisia raskaudenajan ultraäänitutkimuksia. Yhdistetty ultraääni- ja seerumiseulonta antaa entistä varmempaa tietoa sikiön kromosomipoikkeavuuksista ja vaikeista rakennehäiriöistä. Loppuraskaudessa voimme saada tietoa sikiön voinnista rekisteröimällä sikiön sydänääniä (KTG).

applemedi_palvelut.jpg

Äitiysneuvola

Appelmedissä toimii yksityinen äitiysneuvola. Synnytystautien erikoislääkäri vastaa toiminnasta yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Neuvola on avoinna myös iltaisin.

 

Hoidamme raskauden seurannan aina ensimmäisestä neuvolakäynnistä synnytyksen jälkeiseen kotikäyntiin saakka. Tutut ammattilaiset takaavat molemminpuolisen luottamuksen läpi koko raskauden.

 

Äitiysneuvolan tehtävänä on äidin ja syntyvän lapsen terveyden turvaaminen sekä äitiyden ja isyyden tukeminen. Synnytysvalmennus tapahtuu myös Appelmedissä.

 

Äitiysneuvolan tutkimukset ja hoito kuuluvat Kelan korvauksen piiriin ja neuvola toimii yhteistyössä keskussairaalan äitiyspoliklinikan kanssa. Voit varata ajan neuvolaan jo raskauden alkuvaiheessa          puh 050 505 9054.

applemedi_palvelut.jpg

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä. Terveydenhoitajan kanssa voit keskustella mm. kasvatuksellisista asioista.

 

Lapsi saa neuvolassa Suomen rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

applemedi_palvelut.jpg

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Sopivan raskauden ehkäisymenetelmän löytyminen on tärkeää. Menetelmän sopivuus, helppous ja hintakin ovat valintakriteerejä.

 

Sukupuolitaudit, joista tänä päivänä yleisin on klamydia, huolestuttavat monia. Pidämme nopeaa diagnoosia ja vaivatonta hoitoon pääsyä tärkeänä.

 

Otamme laboratorionäytteitä myös ilman lääkärin lähetettä. Voit myös varata itsellesi ajan laboratorioon.

applemedi_palvelut.jpg

Vaihdevuosineuvola

Vaihdevuosineuvola keskittyy ikääntyvän naisen ongelmiin.


Vaihdevuosiaika merkitsee naisen elimistössä suuriakin muutoksia joista on hyvä olla perillä. Gynekologin vastaanotolla voidaan tutkimusten lisäksi suunnitella sopivan lääkehoidon aloittamista. Sairauksien ennaltaehkäisyyn on vielä hyvät mahdollisuudet. Terveydenhoitajan tukemana on hyvä aloittaa esim. painon pudottaminen.

applemedi_palvelut.jpg

Miesten sterilisaatioleikkaukset

Kun perheen lapsiluku on täysi ja halutaan lopullinen, varma ehkäisy, voidaan joko miehelle tai naiselle tehdä sterilisaatioleikkaus.

 

Me Appelmedissä teemme vasektomioita eli miehen sterilisaatioleikkauksia. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksella käyttäen ns. veitsetöntä tekniikkaa.

applemedi_palvelut.jpg

Miesklinikka

Miesklinikalla keskitytään miesten virtsa- ja sukuelinten häiriöiden tutkimiseen ja hoitoon. Näitä ovat erektio-ongelmat, miehen andropaussi eli vaihdevuodet, eturauhasen liikakasvu ja miehen hedelmättömyys. Miesklinikalla tehdään miehen sterilisaatioleikkaukset eli vasektomiat.


Toiminnasta vastaavat andrologi ja urologi

applemedi_palvelut.jpg

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa imisten toimintakykyä ja liikkumista.

Fysioterapiassa käytetään manuaalista terapiaa, hierontaa, terapeuttista harjoittelua, erilaisia laitehoitoja sekä neuvontaa ja ohjausta

applemedi_palvelut.jpg

Kognitiivinen psykoterapia keskittyy tarkastelemaan haitallisia ajatus- ja toimintamalleja sekä uskomuksia. Haitalliset ajatus- ja toimintamallit ylläpitävät psyykkisiä oireita. Terapiassa etsitään keinoja muutokseen löytää uudenlaisia, vähemmin haitallisia ajatusmalleja elämässä, tyydyttävämmän elämän löytämiseksi.

 

Työskentelytapa on integratiivinen. Kognitiiviseen psykoterapiaan kuuluu myötätuntosuuntautunut terapia, skeematerapia, dialektinen käyttäytymisterapia, sekä tunnesuuntautunut terapia. Terapiaan kuuluvat erilaiset sekä kirjalliset että käytännönharjoitteet, jotka laaditaan yksilöllisesti.

 

Psykoterapiassa yhdistetään useita eri työskentelytapoja sekä hoitomalleja kunkin asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tilanteen mukaan. Kognitiivinen terapia sopii useiden psyykkisten oireiden hoitoon, erityisesti masennus- ahdistuneisuus -paniikki ja pakko-oireista kärsiville.

 

Kohderyhmä on aikuisväestö. Vastaanotolle voi  hakeutua joko Kelan kuntoutuspsykoterapia asiakkaana tai tulla ilman lähetettä. Kuntoutuspsykoterapiaan voi hakeutua kolme kuukautta kestäneen hoitojakson päätteeksi psykiatrin  tekemällä lähetteellä ja Kela päätöksellä.

Lisätietoja Kelan kuntoutuspsykoterapiasta saat www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia.

 

 

Ota yhteyttä   050 505 9054

bottom of page